Готови ли сте за първия учебен ден?
2017-09-12
Назад

В навечерието на 15-ти септември родители и ученици са в разгара на подготовката за училище. Някои деца за първи път ще влязат в класната стая, за други това е познато преживяване, но всеки ще трябва да провери, обнови или допълни материалите и принадлежностите, за да е напълно готов за новата учебна година.

 

Преди още да е ударил първият учебен звънец, ние от T MARKET ще опитаме да ви помогнем в избора на най-необходимите неща с няколко практични съвета на какво да се спрете при подготовката.

 

Раница

При по-малките ученици е особено важно раницата да е лека и удобна, така че да не натоварва излишно. Добро решение са и раниците с допълнителни удобства като колелца или регулираща се дръжка за по-лесно придвижване. За по-големите раниците с различни отделения, джобове и смарт приспособления са добро решение в зависимост от интересите и профила на образованието.

 

Комплект за храна/бутилка за вода

Независимо дали децата се хранят в училищния стол или си носят храната от вкъщи, кутията за храна и бутилката за вода са необходими принадлежности. Тук отново практичното решение е да изполвамеизползваме леки и необемни съдове, за да не добавяме излишен товар към и без това натоварените раници. Добре е кутията и бутилката да се затварят плътно, но същевременно детето да може да ги отваря без проблем.

 

Принадлежности за салона

Ако все още не сте комплектовали спортния екип за часовете по физическо възпитание, нашият съвет е да изберете не твърде плътни дрехи и обувки, които децата ще могат да използват както през по-топлите и слънчеви дни навън, така и в часовете на закрито. Подходящи са леките спортни обувки от плат за физкултурния салон, както и памучни чорапи, тениски и клинове или анцуг. Можете да използвате отделна платнена торбичка с връзка, в която детето да прибира екипа си.

 

Дъждобран

Практично и много удобно е да снабдите своя ученик с дъждобран, който да се събира в някое странично джобче на раницата или якето и който може да извади бързо и да използва при нужда.

 

Канцеларски материали

Комплект за чертане, акварелни и темперни бои, блок и четки за рисуване… Тук списъкът варира доста и зависи от образователния профил, но универсално правило е първоначално да се набави най-необходимото и да се допълва през учебната година. Обвивките на учебниците е добре да са прозрачни, за да се разпознават лесно учебните предмети, а химикалките и моливите да не са особено скъпи, защото лесно се губят и трябва да се набавят нови.

 

На всички ученици пожелаваме на добър час и успешна година, а на родителите - много поводи за радост и гордост от постиженията на децата им.