Практичният гардероб за училище и как да се грижим за него
2017-09-21
Назад

Еуфорията покрай първия учебен ден отмина, седмичната програма е вече наредена, а с нея и родителските ангажименти. И, ако за задължителните учебници, моливи, боички и други пособия учителите (а и ние в предишния материал) вече дадоха насоки, то изборът на детските дрехи за ежедневието, екипи за физическо възпитание и за извънкласни дейности се пада изцяло на родителите.

 

Знаем, че всеки от нас се спира на подходящото облекло и обувки според нуждите и сезона, но с някои общи препоръки ще се опитаме да помогнем в избора и да ви дадем някои насоки как да запазите детските дрехи като нови за по-дълго.

 

В училище децата имат различни занимания, които са свързани с цапане - рисуват, хранят се, играят на двора. Основна винаги си остава препоръката за практично и комфортно облекло, особено когато става дума за ежедневна употреба.

 

Добре е да избираме цветовете и материите на дрехите така, че да не задържат петна и да са лесни за поддръжка. Есента предполага по-тъмни цветове и плътни материи, но все пак те трябва да съобразени и с предпочитанията на децата, за да се чувстват добре и да правят нещата с желание.

 

Ежедневието в училище се превръща в безкраен кръговрат на пране и обличане и отново, и отново. Това изтощава тъканите, ако те не се третират правилно. Затова прахът за пране трябва да е не само съобразен с тъканите, но и да щади чувствителната детска кожа. Не е за подценяване фактът, че децата са способни да сътворяват магически петна на всяка дреха и след това да не знаят от къде, кога и как мистериозно са се появили. Затова на всеки родител му трябва перилен препарат, който да е силен срещу петна, но внимателен към тъканите и кожата.

 

Децата също така имат мнение какво да обличат - те избират усещането, което им оставя дрехата, а така също и цветовете. Меките дрехи и всичко приятно на допир е предпочитано, което означава, че е задължително да обърнем специално внимание какъв омекотител използваме и то не само когато в домакинството има дете. За да запазим цветовете ярки за по-дълго време, практично решение е да използваме цветоулавящи кърпички, които събират отделените в пералнята цветове и запазват наситените нюанси на дрехата.

 

Гардеробът е съществена част от ежедневието на децата и техните родители, затова разумният подбор на облеклото и обувките би спестило множество главоболия през цялата година. А правилната грижа за материите ще позволи на малчуганите да носят любимите си дрехи още по-дълго.