T MARKET подкрепя участниците в Маратон Пловдив 2018
2018-04-17
Назад

Чували ли сте израза: ако искаш да бягаш – бягай километър, но ако искаш да промениш живота си – завърши маратон?

 

На 29 април, неделя, точно в 8:00 часа сутринта от площад „Централен” в Пловдив състезатели от 24 държави ще застанат на старта на третото издание на „Маратон Пловдив 2018“. За повечето от тях това ще е началото на невероятно изпитание на духа и физическата издръжливост. T MARKET ще стане част от това невероятно събитие, като подсигури глътка свежест и подкрепа за състезателите и доброволците в най-успешния градски маратон в България. Веригата супермаркети ще предостави минерална вода за всички участници в инициативата, която насърчава спортния дух и активностите в градски условия.

 

Неделната сутрин ще събере на едно място в най-старонаселения град на Европа Пловдив над 200 атлети на класическата 42-километрова дистанция и над 600 на полумаратонската 21-километрова дистанция. Те ще бъдат подкрепяни от над 350 доброволци и организационен екип.

 

Сред претендентите за най-добро време на трасето са двукратният победител в предишните издания на Маратона и шампион на Италия Ахмед Насеф и кенийският състезател Benard Matheka. От българските състезатели с интерес публиката ще следи атлетите Димитър Маринов и Димитър Каменов. При дамите бронзовата медалистка от 2017 Виолета Тотева отново e сред най-бързите участнички, а за място на подиума най-вероятно ще се борят и кенийките Hellen Jepkosgei Kimutai и Yunes Moraa Oigo.

 

Програмата на събитието включва и 3-километрово бягане „Амбелино Кидс Рън“ за деца на възраст от 6 до 13 години. То е безплатно за малчуганите и ще се проведе в деня преди маратона – на 28 април 2018 от 10:30 часа.


Регистрацията за участие в състезанието все още е отворена и ако искате да предизвикате себе си и да премерите сили с останалите участници, побързайте да се запишете на www.marathonplovdiv.com. Там също ще намерите цялата информация за събитието.