Телефон на потребителя:
0800 133 44

Когато любовта минава през… работата

Това е история за семейството, работата и любовта към двете. Тя е строга, но отзивчива и справедлива, той е винаги готов за шеги, но и за усилена работа. Тя е специалист „Маркетинг“, той директор „Развитие и строителство“. За нея Т MARKET е „любимата работа“, за него – „лична кауза“, а за двамата – „началото между тях“. Тя е Лидия, той Димитър. Те са семейство Маринови. Тяхната история започва в „Максима“ и продължава отвъд с двамата им сина – Дими на 6 и Сани на 4.
 
2010-та година се оказва пресечна за Лидия и Димитър. Тогава и двамата започват работа в „Максима България“. Лидия била първият човек, на когото Митко попада във фирмата. Тогава тя била офис асистент и го посрещала на рецепция при всяко негово идване за интервю. В началото дори не запомнила името му, но той бил упорит и година по-късно тя казала заветното „Да“ на предложението му за брак. Днес заедно учат синовете си да бъдат добри и честни, да умеят да споделят със семейството както шоколадите, така и трепетите и проблемите.


Семейство Маринови на пазар с Майстор-готвача на T MARKET


Тя
Всички магазини Т МАРКЕТ познават Лидия, а пък тя познава всички тънкости и спойващи елементи в работата им. Била е част от екипа на търговския отдел на компанията – чертаела е технологии, правела е справки за брак и преоценка на стоки. Сега отговаря за провеждането на маркетинговите кампании в T MARKET, за лоялните клиентски програми и маркетинговото оформление на магазините.
„Обичам си работата и харесвам това, което правя. Дори понякога се ядосвам, че не мога да дам не 100, а 200%“, споделя Лидия. Телефонът й е винаги отворен за всички колеги, които имат нужда от съдействие. Но за нея работата е работа и не позволява да влияе на личните й взаимоотношения с колегите. „Тя винаги се раздава на максимум, перфекционист е в своята работа. Човек на реда е, отстоява си мнението и винаги върши нещата докрай“, описва я Митко.
 
Той
От намирането, през проектирането, ремонтирането или построяването, до оборудването и влизането в експлоатация – за 8 години повече от 30 супермаркета му минават през ръцете и през сърцето. В началото Димитър отговаря само за експанзията и откриването на нови обекти. През 2012-та под негова опека преминават и дейностите по строителство, а от 2016-та и техническата поддръжка.
Бягането от задачи не му е присъщо, защото вярва, че ако не работиш всеки ден усилено, за да постигаш повече, то в един момент тръгваш надолу. Най-големият му стимул е да вижда ползите от това, което прави. „Той приема всяка една задача присърце и винаги дава най-доброто, на което е способен“, описва го Лидия.
„Максима“ има вътрешна мини-култура, своя народопсихология. Когато се адаптираш към нея и дадеш най-доброто от себе си, ти самият ставаш още по-добър. Много колеги израснаха професионално през годините в компанията и знам, че е защото са приели предизвикателствата за своя лична кауза“, споделя Митко.
За него добрият ръководител е този, който умее да делегира права. Защото доверието към хората в екипа се отразява на успехите на компанията и резултатите през последните две години в „Максима“ го доказват. Любимият му проект е отварянето на 14 нови магазина за по-малко от 2 месеца. „Нито една верига в България не е постигала това и се гордея, че повярвахме, че можем и го направихме“, споделя Митко.


Синът им Дими на откриването на обновения T MARKET в „Дружба 2

 
Те
Пазаруват заедно, но списъкът с покупките е поверен на Лидия. В кошницата им задължително присъстват плодове и месни изделия, най-често любимата на Митко пастърма. Сред фаворитите в семейството са и вносните стоки в T MARKET – шпроти и сельодка, които са типични за кухнята в родния край на Лидия в Украйна.
Двамата не смесват професионалния и личния живот. В свободното си време рядко говорят за работа. В офиса пък са само колеги и така постигат хармония във взаимоотношенията. Отсъждат справедливо, не се притесняват да посочват грешките, когато има такива, и да поздравяват другия за успехите, които постига. В забързаното ежедневие и многото задачи обаче винаги намират време да говорят. Защото и любовта, и работата са най-присърце, когато са споделени.