Ето и нашите 10 съвета как да блеснете следващия уикенд и да си спечелите титлата „Царят на барбекюто“
1. Не бързайте, наслаждавайте се и разбира се, задължително трябва да дегустирате.
2. Освен барбекюто, може да използвате и въглени, за да имате допълнителен опушен вкус. Трябва да имате и капак. С негова помощ ще „заключите“ вкуса, ще поддържате топлината постоянна и може да се ползва като допълнителна техника. А царският подход е да добавите дървени стърготини към въглищата си – дъбът е чудесен с риба и свинско месо, докато черешата и ябълковото дърво добавят сладост към месата. Не забравяйте да потопите стърготините във вода преди да започнете готвенето.
3. Уверете се, че имате всичко необходимо. Важно е да имате подходящ чифт ръкавици за скара, но не обикновени кухненски ръкавици, защото температурата на барбекюто е много по-голяма. Използването на клещи, а не на вилица, ще гарантира, че храната поддържа формата си и запазва сочността си. Шпатулата за грил трябва да има дълга дръжка, която позволява по-бързо и по-лесно обръщане. Трябва ви и термометър за месо и четка за грил.
4. Мариновайте месото един ден предварително. За да сте сигурни, че ще бъде сготвено перфектно, извадете го от хладилника поне 20 минути преди готвене (20 – 25 °C на стайна температура).
5. Не печете бързо на висока температура, защото храна ще изгори отвън и ще остане сурова отвътре. Първо „шокирайте“ месото на силен огън и след това намалете топлината. Трябва да имате търпение и да изчакате пламъците да утихнат.
6. За перфектните грил линии сложете храната на много нагрети решетки и след това бързо я махнете.
7. Ако сте планирали да приготвите шишчета, потопете ги за около 30 минути в студена вода, за да предотвратите изгарянето.
8. След като махнете месото от скарата, оставете го да си почине няколко минути. Това ще запази соковете му и няма да го изсуши.
9. Има много вкусни, а и здравословни гарнитури, подходящи за перфектното барбекю, като кочан царевица, големи гъби, зеленчуци (тиквички, чушки, моркови, патладжан). За да получите царски аспержи, оставете ги 30 минути да киснат във вода.
10. Почистете грила след употреба, за да си гарантирате здравословна храна следващия път и за да запазите по-дългия му живот
Вижте нашите спеициални предложения на: https://tmarketonline.bg/page/t-market-bbq-king
Коментирането на тази статия е ограничено