Блог

Маклер Комерс: Млечните продукти, които всички обичаме! 21.07.2020 11:09:12

Маклер Комерс: Млечните продукти, които всички обичаме!

Разговаряме с Мирослав Петров, собственик и управител на Маклер Комерс.

Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?

Ние сме Маклер Комерс, занимаваме се с производство и диструбуция на млечни продукти.

Стартирахме нашия бизнес в далечната 2003 година, като оснавната дейност на фирмата тогава беше търговия с млечни продукти. В  процеса на работа решихме да закупим млекопреработвателно предприятие, където да можем да контролираме целия производствен процес, за да предоставим на потребителя качествени млечни продукти.

И така създадохме МПП Маклер Комерс. Предприятието се намира в живописната местност на България – Лудогорието. Регионът е екологично чист и благоприятстващ за развитието на млечнокиселата микрофлора и пълноценното протичане на технологичните процеси за производството на млечни продукти.

Пълният процес на производство е дълъг и сложен, като започва от изкупуването на свежо мляко, преработката му и произвоството му в  млечни продукти. След това продължава с процес на зреене, опаковане и транспортирането му до крайния клиент, под непрекъснатото съблюдане на качеството и контрола.

Когато се впуснахте в това начинание - какво си мислихте?

Впускайки се в това начинание, ние имахме и имаме основна и ясна цел и задача, а именно:

  • да произвеждаме продукти, които да задоволяват изискванията и вкусовите предпочитания на клиентите, спазвайки и отговаряйки на всички европейски и международни норми и да предоставим качествени млечни продукти, по традиционна български рецепти и закваски, за да имат ясно разпознаваем и запомнящ се млечен вкус.

Кои са целите, които сте си поставили в краткосрочен и дългосрочен план? Как се представяте след 10 години.

В краткосрочен план- да преодолеем кризата в момента и последствията от нея.

В дългосрочен -  да си останем лидер в бранша, утвърждаващ се във времето и с времето, да продължаваме с модернизарето на предприятието ни, като едно предприятие на високо ниво по европейски стандарти и не на последно място да обхванем повече наши и международни пазари. След 10 години си пожелаваме да продължаваме нашата мисия да произвеждаме качествени български млечни продукти.

 Кога Ви е било най-трудно?

Етапът на производство не е лесен , няма да се лъжем.

Суровото мляко се събира от ферми, отглеждащи избрани за тази цел породи млекодойни животни. Млякото е с много високи качествени показатели, което способства за производството на вискококачествени млечни продукти. Използваната българска закваска и оригиналната технология за производство на сирене, допринасат за получаването на сирена с наситен млечен вкус, носещи марката Маклер Комерс.

Доставката и производството на готовия продукт, минава през процеси, които изискват необходимия контрол, но с помощта на нашия висококвалифициран персонал и квалифицирани технолози, успяваме да преодолеем трудностите и да продължаваме напред.

 Какво Ви мотивира да продължите напред?

Нашата основна мотивация е високата оценка и харесваност на нашите продукти. Стремим се да сме в час с новите вкусови търсения на пазара, не само като качество, а и като разновидност и визия на продукта.

Продуктовото портфолио включва богата гама от традиционните за страната бяло саламурено сирене, кашкавали, кисели млека и специални сирена.

Използват се висококачествени опаковки, гарантиращи трайността и свежестта на продуктите.

Кои са трудностите и предизвикателствата, с които се сблъскахте заради COVID-19?

На първо място наша основна цел e да запазим здравето и животът на нашия екип. Спазваме всички необходими мерки по зададените ни препоръки и напътствия, мерки за лична защита и мерки за средата, които включват непрекъсната дезинфекзия, спазване на дистанция и висок приемно-пропускателен контрол.

На второ място задачата ни е да запазим дълго градения с годините персонал от високо квалифицирани служители и специалисти.

Кои са вашите основни предимства?

Голяма производствена база, богата гама от продукти, гъвкавост и задоволяване на търсенето, собствена дистрибуторска мрежа в цяла България, присъствие в модерната търговия и износ.

Готовите продукти се предлагат в търговската мрежа в цялата страна и на международния пазар. Цялата продуктова гама на предприятието се предлага и произвежда и като private label.

Гъвкави сме и може да задоволим вашите индивидуални нужди и решения!

Разкажете ни за Вашите любими продукти?

Продуктите на МПП Маклер Комерс се предлагат  с марката на бранда Маклер и марка Родопско чудо.

Мандра Маклер Комерс произвежда бяло саламурено сирене по запазена рецепта с уникална българска закваска, която придава на сирената характерен и запомнящ се вкус. Веднъж опитате ли, пак ще повторите J

Може да се похвалим със сирене Маклер-Даная, вкус от нашето детство. С по-модерни вкусове, като сирене халуми Grillost за грил, със специални млечни деликатеси като Паприка у павлаци, със свежа моцарела и не на последно място са и нашите кашкавали.

И сега идва и моментът за нашата най-голяма гордост - киселите ни млека! След дълги проучвания и търсения, за постигането на най-добрия вкус на киселите ни млека, създадохме за Вас, това приказно кисело мляко - Родопско чудо.

Наше домашно кисело мляко с каймак Родопско чудо 4 %, кисело мляко Родопско чудо 2%, и кисело мляко Родопско чудо 3.6%.

Как Ви се отрази Постановление 70 на МС?

Добре е и задължително за българските производители да присъсват на челни места във веригите.

Кои са добрите практики, които следвате?

Вниманието на екипа ни са насочени към грижи, за задоволяването на потребителските нужди и предпочитания, което способства за поддържане на постоянно високото качество на продукцията.

Производството на млечни продукти в България днес заема сериозен дял в хранителната индустрия. И за да има предимство пред конкурентите си, ние от Маклер Комерс, непрекъснато инвестираме в технологии за производство, съобразно световните тенденции. По този начин МПП Маклер се утвърждава, като технологичен лидер в обсласта на млечната промишленост в България.

Притежаваме сертификати, като: ISO FOOD, FOOD SAFETY SYSTEM CERTIFICATION 22000, ISO 22000:2005, HALAL CERTIFICATION

Един от Вашите партньори през годините е хранителна верига T- MARKET. Как се работи с тях? Разбират ли Вашите нужди?

T MARKET е верига, с която работим от дълги години, имаме дългогодишно партньорство, с течение на времето надграждаме нашето портфолио и успяваме заедно да вървим напред.

Какво да очакваме от Вас в най-близко бъдеще?

Добро партньорство, нови продукти и доволни клиенти! Млечните продукти, които всички обичаме!

Коментирането на тази статия е ограничено

Новини

Новини

Маклер Комерс: Млечните продукти, които всички обичаме!

Маклер Комерс: Млечните продукти, които всички обичаме!

Разговаряме с Мирослав Петров, собственик и управител на Маклер Комерс.Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?Ние сме Маклер Комерс, занимавам Разговаряме с Мирослав Петров, собственик и управител на Маклер Комерс.Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?Ние сме Маклер Комерс, занимавам 2020-07-21T11:10:39+03:00 Маклер Комерс: Млечните продукти, които всички обичаме!

<p class="text-alignjustify"><em>Разговаряме с Мирослав Петров, собственик и управител на Маклер Комерс.</em></p> <p class="text-alignjustify"><strong></strong></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Ние сме Маклер Комерс, занимаваме се с производство и диструбуция на млечни продукти.</p> <p class="text-alignjustify">Стартирахме нашия бизнес в далечната 2003 година, като оснавната дейност на фирмата тогава беше търговия с млечни продукти. В &nbsp;процеса на работа решихме да закупим млекопреработвателно предприятие, където да можем да контролираме целия производствен процес, за да предоставим на потребителя качествени млечни продукти.</p> <p class="text-alignjustify">И така създадохме МПП Маклер Комерс. Предприятието се намира в живописната местност на България &ndash; Лудогорието. Регионът е екологично чист и благоприятстващ за развитието на млечнокиселата микрофлора и пълноценното протичане на технологичните процеси за производството на млечни продукти.</p> <p class="text-alignjustify">Пълният процес на производство е дълъг и сложен, като започва от изкупуването на свежо мляко, преработката му и произвоството му в &nbsp;млечни продукти. След това продължава с процес на зреене, опаковане и транспортирането му до крайния клиент, под непрекъснатото съблюдане на качеството и контрола.</p> <p class="text-alignjustify"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17690/files/image/kare_tmarket_210x1485_07-04-2020.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Когато се впуснахте в това начинание - какво си мислихте?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Впускайки се в това начинание, ние имахме и имаме основна и ясна цел и задача, а именно:</p> <ul class="text-alignjustify"> <li>да произвеждаме продукти, които да задоволяват изискванията и вкусовите предпочитания на клиентите, спазвайки и отговаряйки на всички европейски и международни норми и да предоставим качествени млечни продукти, по традиционна български рецепти и закваски, за да имат ясно разпознаваем и запомнящ се млечен вкус.</li> </ul> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са целите, които сте си поставили в краткосрочен и дългосрочен план? Как се представяте след 10 години.</strong></p> <p class="text-alignjustify">В краткосрочен план- да преодолеем кризата в момента и последствията от нея.</p> <p class="text-alignjustify">В дългосрочен -&nbsp; да си останем лидер в бранша, утвърждаващ се във времето и с времето, да продължаваме с модернизарето на предприятието ни, като едно предприятие на високо ниво по европейски стандарти и не на последно място да обхванем повече наши и международни пазари. След 10 години си пожелаваме да продължаваме нашата мисия да произвеждаме качествени български млечни продукти.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;<strong>Кога Ви е било най-трудно?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Етапът на производство не е лесен , няма да се лъжем.</p> <p class="text-alignjustify">Суровото мляко се събира от ферми, отглеждащи избрани за тази цел породи млекодойни животни. Млякото е с много високи качествени показатели, което способства за производството на вискококачествени млечни продукти. Използваната българска закваска и оригиналната технология за производство на сирене, допринасат за получаването на сирена с наситен млечен вкус, носещи марката Маклер Комерс.</p> <p class="text-alignjustify">Доставката и производството на готовия продукт, минава през процеси, които изискват необходимия контрол, но с помощта на нашия висококвалифициран персонал и квалифицирани технолози, успяваме да преодолеем трудностите и да продължаваме напред.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;<strong>Какво Ви мотивира да продължите напред?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Нашата основна мотивация е високата оценка и харесваност на нашите продукти. Стремим се да сме в час с новите вкусови търсения на пазара, не само като качество, а и като разновидност и визия на продукта.</p> <p class="text-alignjustify">Продуктовото портфолио включва богата гама от традиционните за страната бяло саламурено сирене, кашкавали, кисели млека и специални сирена.</p> <p class="text-alignjustify">Използват се висококачествени опаковки, гарантиращи трайността и свежестта на продуктите.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са трудностите и предизвикателствата, с които се сблъскахте заради </strong><strong>COVID</strong><strong>-19?</strong></p> <p class="text-alignjustify">На първо място наша основна цел e да запазим здравето и животът на нашия екип. Спазваме всички необходими мерки по зададените ни препоръки и напътствия, мерки за лична защита и мерки за средата, които включват непрекъсната дезинфекзия, спазване на дистанция и висок приемно-пропускателен контрол.</p> <p class="text-alignjustify">На второ място задачата ни е да запазим дълго градения с годините персонал от високо квалифицирани служители и специалисти.</p> <p class="text-alignjustify"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17690/files/image/kare_tmarket_210x130.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са вашите основни предимства?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Голяма производствена база, богата гама от продукти, гъвкавост и задоволяване на търсенето, собствена дистрибуторска мрежа в цяла България, присъствие в модерната търговия и износ.</p> <p class="text-alignjustify">Готовите продукти се предлагат в търговската мрежа в цялата страна и на международния пазар. Цялата продуктова гама на предприятието се предлага и произвежда и като private label.</p> <p class="text-alignjustify">Гъвкави сме и може да задоволим вашите индивидуални нужди и решения!</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Разкажете ни за Вашите любими продукти?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Продуктите на МПП Маклер Комерс се предлагат&nbsp; с марката на бранда Маклер и марка Родопско чудо.</p> <p class="text-alignjustify">Мандра Маклер Комерс произвежда бяло саламурено сирене по запазена рецепта с уникална българска закваска, която придава на сирената характерен и запомнящ се вкус. Веднъж опитате ли, пак ще повторите J</p> <p class="text-alignjustify">Може да се похвалим със сирене Маклер-Даная, вкус от нашето детство. С по-модерни вкусове, като сирене халуми Grillost за грил, със специални млечни деликатеси като Паприка у павлаци, със свежа моцарела и не на последно място са и нашите кашкавали.</p> <p class="text-alignjustify">И сега идва и моментът за нашата най-голяма гордост - киселите ни млека! След дълги проучвания и търсения, за постигането на най-добрия вкус на киселите ни млека, създадохме за Вас, това приказно кисело мляко - Родопско чудо.</p> <p class="text-alignjustify">Наше домашно кисело мляко с каймак Родопско чудо 4 %, кисело мляко Родопско чудо 2%, и кисело мляко Родопско чудо 3.6%.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Как Ви се отрази Постановление 70 на МС?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Добре е и задължително за българските производители да присъсват на челни места във веригите.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са добрите практики, които следвате?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Вниманието на екипа ни са насочени към грижи, за задоволяването на потребителските нужди и предпочитания, което способства за поддържане на постоянно високото качество на продукцията.</p> <p class="text-alignjustify">Производството на млечни продукти в България днес заема сериозен дял в хранителната индустрия. И за да има предимство пред конкурентите си, ние от Маклер Комерс, непрекъснато инвестираме в технологии за производство, съобразно световните тенденции. По този начин МПП Маклер се утвърждава, като технологичен лидер в обсласта на млечната промишленост в България.</p> <p class="text-alignjustify">Притежаваме сертификати, като: ISO FOOD, FOOD SAFETY SYSTEM CERTIFICATION 22000, ISO 22000:2005, HALAL CERTIFICATION</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Един от Вашите партньори през годините е хранителна верига </strong><strong>T</strong><strong>- </strong><strong>MARKET</strong><strong>. </strong><strong>Как се работи с тях? Разбират ли Вашите нужди?</strong></p> <p class="text-alignjustify">T MARKET е верига, с която работим от дълги години, имаме дългогодишно партньорство, с течение на времето надграждаме нашето портфолио и успяваме заедно да вървим напред.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Какво да очакваме от Вас в най-близко бъдеще?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Добро партньорство, нови продукти и доволни клиенти! Млечните продукти, които всички обичаме!</p>

Сравнение на продукти