Блог

Месокомбинат Свиленград: "С T MARKET се работи лесно..." 19.06.2020 10:28:13

Месокомбинат Свиленград: "С T MARKET се работи лесно..."

Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?

„Месокомбинат Свиленград“ ООД е основан 2012 г., с предмет на дейност разфасоване и преработка на бели и червени меса. Предприятието е създадено за работа с търговските вериги и разполага с високотехнологична автоматична линия за разфасоване на пилета, както и със специализиран персонал-технолози, обезкоствачи и други. Сертифицирани сме по HACCP и IFS.

Когато се впуснахте в това начинание – какво си мислехте?

Първоначално идеята за този вид производство се появи като алтернатива на тогава предлаганите масово разфасовки от пилешко месо с много добавена вода. „Месокомбинат Свиленград“ продължава да работи спрямо първоначалната си идея. Ние преработваме единствено прясно пилешко и телешко месо, отгледани в български ферми, разфасовани чисто и доставени до нашите клиенти в натурален и свеж вид.

Кои са целите, които сте си поставили в краткосрочен и дългосрочен план? Как се представяте след 10 години?

Краткосрочно сме си поставили за цел да имаме национално покритие за пълната гама наши продукти, което може да постигнем само благодарение на партньори като хранителнителна верига T MARKET, които са максимално ангажирани към предлагане на продукти с български произход, тъй като предимствата на тези продукти са безкрайно много - натурално отглеждане в био среда, максимална свежест поради късата верига на доставка, подкрепа на българските фермери и връщане на паричните потоци обратно при работещите хора в България.

Кога Ви е било най-трудно?

Най-трудно е винаги самото начало, в този период излизат много дилеми- Дали сме прави в мисленето си? Дали можем да сме конкурентни на големите в бранша? Дали можем да сме конкурентни на големите международни компании? Дали ще бъдем оценени по достоинство от нашите клиенти, тъй като пазара е насочен ценово поради ниската покупателна способност на българският краен клиент, а българските фермерски животни са винаги по-скъпи от тези в западна Европа?

   

Какво Ви мотивира да продължавате напред?

Мотивират ни малките успехи и пробиви, които правим всеки ден. Мотивира ни удоволствието, че се занимаваме с нещо, в чието предимство сме убедени и успяваме да убедим все повече потребители, че в България се произвежда качествено месо и месни продукти.

Кои са трудностите и предизвикателствата, с които се сблъскахте заради COVID-19?

Пандемията е голямото предизвикателство на века и оставя ежедневно траен отпечатък върху всеки един работещ човек и бизнес. Ние имаме привилегията да работим с храни, не сме спирали да работим и по време на Извънредното положение, но с всеки изминал следващ ден виждаме неприятните последици в икономическо отношение върху българският потребител. Притеснява ни основно факта, че в такива моменти, в които хората имат ограничени или никакви приходи, те намалят разходите си като се преорентират към по-евтини и съответно по-некачествени храни, а производители като нас, които сме ориентирани във високият ценови сегмент, бележим големи спадове в продажбите.

Кои са Вашите основни предимства?

Ние сме средно по големина за България предприятие, което работи специфични артикули с много добро техническо оборудване и добри специалисти, като това формира и основното ни предимство- гъвкавост на производството, възможност да работим различни и повече на брой продукти, имаме възможността да обърнем ежедневно специално внимание и да положим грижа за всеки един продукт, който произвеждаме, така че този продукт да е перфектен, когато достигне до крайният потребител.

Разкажете ни за Вашите любими продукти?

Любимите ни продукти са гамата от телешко месо. Ние разфасоваме и преработваме прясно охладено телешко месо от животни, родени и израсли в България- най-често от областта на Източни Родопи. Това е едно чудесно месо, с много вкусови качества и всеки продукт, който е произведен с тази суровина е прекрасен и здравословен. Произвеждаме традиционните за България продукти за скара от това месо - телешко кебапче и кюфте, телешко кърначе, различни продукти обвити в було, телешко мляно месо и много други.

  

Как Ви се отрази Постановление 70 на МС?

Закона дава път и достъп на Българските фермери в обширния пазар на търговските вериги. Все пак мислим, че конкретно за нашия бранш - месопреработката, това постановление е неприложимо поради спецификата на самия бранш. Едно животно, което е отгледано от български фермер, трябва да бъде заклано в кланица, която издава всички последващи документи, за да достигне месото до краен потребител. Кланицата извършва контрола и е звеното, което всъщност е производител и гарантира с всички законови и ветеринарни нормативи, че това месо е годно за консумация. В много редки случаи звената фермер – кланица - преработвател са едно и също юридическо лице. Ако България иска да развива животновъдството си отново, то тогава би трябвало да се направи много повече. Примерно, в Западна Европа има тристранно сътрудничество между тези звена, чиято цел е ежеседмично да се обсъждат възможностите в пазара и в края на срещата да се излиза с обща борсова цена, която дава сигурност на фермера, но и устройва кланицата, преработвателя в последващата реализация на артикулите.

Кои са добрите практики, които следвате?

Следваме добрите практики на производство, които ни определят стандартите като IFS например. Това е един стандарт, който е разработен от самите търговски вериги и следвайки правилата му, той дава възможност да се работи чисто, систематично и най-вече здравословно сигурно. Всеки, който работи и произвежда храни, знае, че най-важното нещо е сигурността на продукта. Чак след като е постигната тази сигурност за здравето на крайния потребител, може да се говори за пазарни ниши, маркетингови похвати и така нататък.

0   

Един от Вашите партньори през годините е хранителна верига T MARKET. Как се работи с тях? Разбират ли Вашите нужди?

Хранителна верига T MARKET е наш основен парньор поради много прични. С T MARKET се работи лесно, когато отговаряш на основните им приоритети, а те имат основни такива в нашия бранш - главното е, че залагат на продукти с български произход, търсят връзката на продукта до самия животновъд, знаят и разбират проблемите при работата с българско месо. Друго характерно за T MARKET е, че те търсят и работят не с достачици, а с дългогодишни парньори, на които имат доверие и не ги подменят, напротив стимулират ги, като тази сигурност в бизнеса се отразява и на крайните продукти, които те предлагат на своите клиенти. За нас е чудесна новина, че T MARKET развиват и ще продължават да развиват бизнеса си в България, защото когато те растат, с тях растат и всички техни партньори.

Какво да очакваме от Вас в най-близко бъдеще?

От нас могат да се очакват две неща: да продължим да влагаме цялата си любов в продуктите, които произвеждаме и  да продължим да залагаме на българското, защото това е условието,  до българският потребител да достигат качествени продукти.

 

 

Коментирането на тази статия е ограничено

Новини

Новини

Месокомбинат Свиленград: "С T MARKET се работи лесно..."

Месокомбинат Свиленград: "С T MARKET се работи лесно..."

Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?„Месокомбинат Свиленград“ ООД е основан 2012 г., с предмет на дейност разфасоване и преработка на бели и Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?„Месокомбинат Свиленград“ ООД е основан 2012 г., с предмет на дейност разфасоване и преработка на бели и 2020-06-19T10:28:15+03:00 Месокомбинат Свиленград: "С T MARKET се работи лесно..."

<p class="text-alignjustify"><strong>Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?</strong></p> <p class="text-alignjustify">&bdquo;Месокомбинат Свиленград&ldquo; ООД е основан 2012 г., с предмет на дейност разфасоване и преработка на бели и червени меса. Предприятието е създадено за работа с търговските вериги и разполага с високотехнологична автоматична линия за разфасоване на пилета, както и със специализиран персонал-технолози, обезкоствачи и други. Сертифицирани сме по HACCP и IFS.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Когато се впуснахте в това начинание &ndash; какво си мислехте?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Първоначално идеята за този вид производство се появи като алтернатива на тогава предлаганите масово разфасовки от пилешко месо с много добавена вода. &bdquo;Месокомбинат Свиленград&ldquo; продължава да работи спрямо първоначалната си идея. Ние преработваме единствено прясно пилешко и телешко месо, отгледани в български ферми, разфасовани чисто и доставени до нашите клиенти в натурален и свеж вид.</p> <p class="text-alignjustify"></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16398/files/image/img_1732.jpg" class="aligncenter" width="265" height="398" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са целите, които сте си поставили в краткосрочен и дългосрочен план? Как се представяте след 10 години?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Краткосрочно сме си поставили за цел да имаме национално покритие за пълната гама наши продукти, което може да постигнем само благодарение на партньори като хранителнителна верига T MARKET, които са максимално ангажирани към предлагане на продукти с български произход, тъй като предимствата на тези продукти са безкрайно много - натурално отглеждане в био среда, максимална свежест поради късата верига на доставка, подкрепа на българските фермери и връщане на паричните потоци обратно при работещите хора в България.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16398/files/image/_mg_1667.jpg" class="aligncenter" width="282" height="424" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кога Ви е било най-трудно?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Най-трудно е винаги самото начало, в този период излизат много дилеми- Дали сме прави в мисленето си? Дали можем да сме конкурентни на големите в бранша? Дали можем да сме конкурентни на големите международни компании? Дали ще бъдем оценени по достоинство от нашите клиенти, тъй като пазара е насочен ценово поради ниската покупателна способност на българският краен клиент, а българските фермерски животни са винаги по-скъпи от тези в западна Европа?</p> <p class="text-alignjustify"></p> <p class="text-alignjustify"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16398/files/image/sujuk-teleshki.jpg" width="154" height="231" />&nbsp; &nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16398/files/image/pastarma.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Какво Ви мотивира да продължавате напред?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Мотивират ни малките успехи и пробиви, които правим всеки ден. Мотивира ни удоволствието, че се занимаваме с нещо, в чието предимство сме убедени и успяваме да убедим все повече потребители, че в България се произвежда качествено месо и месни продукти.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са трудностите и предизвикателствата, с които се сблъскахте заради COVID-19?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Пандемията е голямото предизвикателство на века и оставя ежедневно траен отпечатък върху всеки един работещ човек и бизнес. Ние имаме привилегията да работим с храни, не сме спирали да работим и по време на Извънредното положение, но с всеки изминал следващ ден виждаме неприятните последици в икономическо отношение върху българският потребител. Притеснява ни основно факта, че в такива моменти, в които хората имат ограничени или никакви приходи, те намалят разходите си като се преорентират към по-евтини и съответно по-некачествени храни, а производители като нас, които сме ориентирани във високият ценови сегмент, бележим големи спадове в продажбите.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са Вашите основни предимства?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Ние сме средно по големина за България предприятие, което работи специфични артикули с много добро техническо оборудване и добри специалисти, като това формира и основното ни предимство- гъвкавост на производството, възможност да работим различни и повече на брой продукти, имаме възможността да обърнем ежедневно специално внимание и да положим грижа за всеки един продукт, който произвеждаме, така че този продукт да е перфектен, когато достигне до крайният потребител.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Разкажете ни за Вашите любими продукти?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Любимите ни продукти са гамата от телешко месо. Ние разфасоваме и преработваме прясно охладено телешко месо от животни, родени и израсли в България- най-често от областта на Източни Родопи. Това е едно чудесно месо, с много вкусови качества и всеки продукт, който е произведен с тази суровина е прекрасен и здравословен. Произвеждаме традиционните за България продукти за скара от това месо - телешко кебапче и кюфте, телешко кърначе, различни продукти обвити в було, телешко мляно месо и много други.</p> <p class="text-alignjustify"></p> <p class="text-alignjustify"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16398/files/image/kufteta.jpg" width="189" height="284" />&nbsp;&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16398/files/image/kebapcheta.jpg" width="423" height="281" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Как Ви се отрази Постановление 70 на МС?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Закона дава път и достъп на Българските фермери в обширния пазар на търговските вериги. Все пак мислим, че конкретно за нашия бранш - месопреработката, това постановление е неприложимо поради спецификата на самия бранш. Едно животно, което е отгледано от български фермер, трябва да бъде заклано в кланица, която издава всички последващи документи, за да достигне месото до краен потребител. Кланицата извършва контрола и е звеното, което всъщност е производител и гарантира с всички законови и ветеринарни нормативи, че това месо е годно за консумация. В много редки случаи звената фермер &ndash; кланица - преработвател са едно и също юридическо лице. Ако България иска да развива животновъдството си отново, то тогава би трябвало да се направи много повече. Примерно, в Западна Европа има тристранно сътрудничество между тези звена, чиято цел е ежеседмично да се обсъждат възможностите в пазара и в края на срещата да се излиза с обща борсова цена, която дава сигурност на фермера, но и устройва кланицата, преработвателя в последващата реализация на артикулите.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са добрите практики, които следвате?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Следваме добрите практики на производство, които ни определят стандартите като IFS например. Това е един стандарт, който е разработен от самите търговски вериги и следвайки правилата му, той дава възможност да се работи чисто, систематично и най-вече здравословно сигурно. Всеки, който работи и произвежда храни, знае, че най-важното нещо е сигурността на продукта. Чак след като е постигната тази сигурност за здравето на крайния потребител, може да се говори за пазарни ниши, маркетингови похвати и така нататък.</p> <p class="text-alignjustify">0<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16398/files/image/img_1811.jpg" />&nbsp; &nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16398/files/image/img_1777.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Един от Вашите партньори през годините е хранителна верига T MARKET. Как се работи с тях? Разбират ли Вашите нужди?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Хранителна верига T MARKET е наш основен парньор поради много прични. С T MARKET се работи лесно, когато отговаряш на основните им приоритети, а те имат основни такива в нашия бранш - главното е, че залагат на продукти с български произход, търсят връзката на продукта до самия животновъд, знаят и разбират проблемите при работата с българско месо. Друго характерно за T MARKET е, че те търсят и работят не с достачици, а с дългогодишни парньори, на които имат доверие и не ги подменят, напротив стимулират ги, като тази сигурност в бизнеса се отразява и на крайните продукти, които те предлагат на своите клиенти. За нас е чудесна новина, че T MARKET развиват и ще продължават да развиват бизнеса си в България, защото когато те растат, с тях растат и всички техни партньори.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Какво да очакваме от Вас в най-близко бъдеще?</strong></p> <p class="text-alignjustify">От нас могат да се очакват две неща: да продължим да влагаме цялата си любов в продуктите, които произвеждаме и&nbsp; да продължим да залагаме на българското, защото това е условието,&nbsp; до българският потребител да достигат качествени продукти.</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p>

Сравнение на продукти