Блог

Милки Груп био: 100% Българска компания Aug/27/2020

Милки Груп био: 100% Българска компания

Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?

Ние сме Милки Груп био ЕАД, 100% Българска компания, лидер в производството и доставките на млечни и месни продукти от първокачествени суровини, от малки и големи ферми не само в България но и в ЕС. Участието ни в веригата на доставки от земделска продукция през ферми и производство ни дава възможност за пълен контрол и глобален поглед, по отношение на качество, цена, разнообразие, позициониране, палитра на хранителни продукти, включително ексклузивни за пазара артикули, нови технологии, пакетиране и интелигентна логистика в този бранш. Международните ни контакти и добрите търговски практити ни позволяват да ползваме опита и знанията на световни висококвалифицирани експерти, с богат опит и безупречна репутация в бранша, световни производители, специалисти, консултанти, анализатори, технолози и финансисти. Обменяме опит, разпознаваеми сме и се съревноваваме успешно с най-добрите в бранша,  за да изградим безспорно конкурентно предимство, чрез най-доброто съотношение високо качество – добра цена. Вярваме, че това е най-добрата добавена стойност и задълително условие за клиентите на храни. Това бяха целите и приоритетите в изграждането и налагането на пазара на всички продукти със собствени марки: Саяна, Наборъ, Milki Dream, Favoritto.

При избора на технологии и рецепти за нашите запазени марки, залагаме на опита и знанията на млади но висококвалифицирани технолози, които носят със себе си модерен и новаторски дух и чийто стремеж е да произвеждаме и предлагаме иновативни продукти, с доказано качество, задоволяващи очакванията на клиентиете. Искаме да задоволим желанията и потребности на съвремената кухня с традиционни продукти, част от Българската трапеза.

Когато се впуснахте в това начинание – какво си мислехте?

Милки груп Био е пазарен лидер във вноса и дистрибуцията на млечни проукти на стветовно известни производители с наложени марки. През 2013 придобихме млекопреработвателно предприятие и се изправихме пред предизвикателството свързано с производството и налагането на пазара на Традиционни продукти родно  производство. Естествено опита, организационната структураи  установените и наложени процеси ни дадоха безценно предимство при стартирането на новата инициатива. За нас беше предизвикателство, но и сериозно изпитание  да влезем  в пряка конкуренция с установени и наложенио на пазара  традиционни Български продукти и производители и да изградим и наложим успешни, разпознаваема и харесвани продукти.

Кои са целите, които сте си поставили в краткосрочен и дългосрочен план? Как се представяте след 10 години?

Целите ни са свързани с формиране на ясна идентичност и разпознаваемост на продуктите, постоянство в качеството, което ще доведе до устойчиво развитие през следващите 10 години. Бихме желали да удовлетворим най високите  изскванията на клиентите, не само на национално ниво, но и да наложим традиционни Български продукти на външни пазари, на които в минали године Българските продукти са се ползвали с отлична репутация. С постоянството и идентичноста си искаме  запазените ни марки да се превърнат в любими за всеки потребител.

Желанието ни всяка една от следващите 10 години е да добавяме нов, вкусен и предпочитан продукт, който да присъства ежедневното в меню на лоялните ни клиенти и да им носи удоволствие.

Кога Ви е било най-трудно?

Ежедневно се сблъскваме с трудности, но ежеминутно се стремим да ги преодоляваме. Работим в посока да изградим вкусни, модерни, привлекателни продукти за всяка от марките ни, да внесем различност в категорията, да докажем на хората, че храната може и трябва да е източник на удоволствие. Предисвикателствата и трудостите са час от работата на всеки производител и разпространител на храни - кратки срокове на годност, планиране, доставки в температурен режим, процеси на бавно зреене на продукта, блокирани средтва, специализиран транспорт, необходимост от налагане на нови продукти, спазване на безукорна проследяемост са само част от ежедневните предиствикателства.

Най трудното винаги е да запазиш постоянство в жив продукт и да наложиш нещо ново в морето от атрактивни предложения.

Какво Ви мотивира да продължавате напред?

Основен мотиватор за нашите усилия са нашите доволни клиенти - от най – малките, почитателите на прясно мляко, до лоялните клиенти на киселите млека – пенсионерите. Верните потребители на нашите брандове, са нашият най- могъщ мотиватор, взискателни към продуктите, които консумират и към тяхното качество, хора, които възприемат храненето като източник на удоволствие и повод да съберат семейство и приятели около масата и да изпитат истинско удоволствие.

Кои са трудностите и предизвикателствата, с които се сблъскахте заради COVID-19?

Създалата се пандемична ситуация се превърна в сериозно изпитание за всеки служител на Милки Био, но още в началото взехме решение да си докажем, че сме смел и добре работещ екип, който умее да се справя с различни предизвикателства. По пътя през това изпитание положихме всички необходими грижи осигуряващи сигурноста на хората ни, не подведохме нашите клиенти, изпълнявайки всички доставки, в условията на увеличени мерки за хигиена и дезинфекция и контролирана изолация между производствените цехове и складовите помещения и нашите партньори. Без нито час прекъсване, в условия на изключителна хигиена, изплнихме основният си дълг да произвеждаме и предоставяме любимите продукти на клиентите. Направихме си анализ и подобрихме много от работните процеси.

Кои са Вашите основни предимства?

Предимствата на собствените ни брандове Саяна, Наборъ, Milki Dream, Favoritto, са високото качество, богато продуктово портфолио и атрактивни цени, което провокира крайният клиент, за които храненето е удоволствие, празник за сетивата, да направи разумен избор на продукт и да се наслаждава на вкусната храна, с ясното съзнание че консумира изключително задравословна и качествена храна.

Разкажете ни за Вашите любими продукти?

Всяко нещо, приготвено с любов е вкусно, затова ние произвеждаме нашите продукти с грижа и внимание, за да добавят още вкус към всяка хапка. Мотото на продуктите родно производство Саяна е „Да ти е вкусно!“. Саяна носи със себе си традиционният вкус на  продуктите по Български Държавен Стандарт  (БДС), но портфолиото съдържа и отличителни продукти, авторски решения  на нашите технолози.

Как Ви се отрази Постановление 70 на МС?

Вследствие на тазгодишната криза в световен мащаб, търсенето на родно производство се увеличи. Търговските обекти вече предлагат по-голям асортимент, изработен от регионални производители, което връща клиентите на търговските обекти за храни към традициите на българската кухня. Налагането на всички продукти от линията Саяна БДС се превърна в основен наш  приоритет, целящ да удовлетвори тази нова насока в търсенето.

Кои са добрите практики, които следвате?

Както производител на храни носим отговорност за безопасността и качество на храната, която произвеждаме, а като работодател сме длъжни да осигурим безопасността условия на труд на екипа на Милки Груп Био. В хода на дейността ни, всички тези практики позволяват да не се застрашава безопасността на произвеждания, продавания или транспортиран хранителен продукт, както и безопасността на служителите ни. По тази причина, постоянно се стремим да се усъвършенстваме. Започнахме с Добрите Практики (Добри Хигиенни Практики; Добри Производствени Практики; Добри Складови Практики;  Добри Търговски Практики; Добри Транспортни Практики;) защото те са с голямо приложение и от особенно значение в различни области във всички части на света. Стартирахме програми за оптимизиране и внедряване на процеси, и сега разполагаме със система за самоконтрол, процеси за съхранение на храни, сертифицирани сме и подлежим на верификация и мониторинг за внедрените НАССР; ISO 9000; ISO 22000; FSSC 22000,  сертификат IFS Food Milky Group; сертификат за производство и търговия с Био продукти, сертификат за Халал, внедрихме автоматизирана складова система за управление на поръчки и склад, защитихме и се сертифицирахме като Икономически оператор, лицензиран превозвач сме, със собствен специализиран автопарк.

Един от Вашите партньори през годините е хранителна верига T MARKET. Как се работи с тях? Разбират ли Вашите нужди?

Един от основните ни партньори през годините е хранителна верига T MARKET. През изминалите години съвместна работа с T MARKET успяхме да се докажем един на друг и изградихме стратегическо партньорство. Уверихме се, че сме съмишленици, че растем заедно и гледаме в една посока. Усъвършенствахме комуникацията помежду си, постигнахме синхрон в обмен на идеи и данни. Колаборацията помежду ни става все по-интензивна, и въпреки, че всяка от двете компании има свои цели, възгледте и намеренията в посока удовлетворяване нуждите на клиентите са общи. Все повече обединяваме знанието, опита и уменията на екипите на Милки Груп Био ЕАД и T MARKET, всяка от двете компании се стреми да допринесе с най-доброто, на което е способна, така че резултатът от сътрудничеството да бъде по-добър за клиентите от резултата постигнат през изминалите съвместни години.

Какво да очакваме от Вас в най-бизко бъдеще?

Ще продължим да обследваме повишаващите се изисквания от страна на клиентите и като част от здравословното хранене обмисляме налагането на нови пробииотични и БИО продукти. Предизвикателствата на съвременната кулинария са по вкуса на мнозина – изискват се време, умения, посветеност, средства, процесът е трудоемък.

За да бъде нещо вкусно, не е нужно да е сложно. За да бъде нещо вкусно не е нужно да е претенциозно. Можем да се наслаждаваме на фантастична храна без излишна кулинарна фантастика. Можем да намираме удоволствие в простите неща, поднесени с вкус. От нашите клиенти се учим и като жест към всички тях пазим през годините тайната и завета на изконните български млечни продукти, които да предадем на поколенията.

За всички вас създадохме нашите-Ваши пространства, в които споделяме идеите и опита си в кулинарията, за Да ви е вкусно!

https://www.youtube.com/channel/UCSQ6XRxGwXK758JY9tmq7zg

https://bg-bg.facebook.com/pages/category/Food---Beverage/%D0%A1%D0%B0%D1%8F%D0%BD%D0%B0-1087445804630663/

https://www.instagram.com/sayana.milkproducts/?hl=en

 

 

 

Коментирането на тази статия е ограничено

Новини

Новини

Милки Груп био: 100% Българска компания

Милки Груп био: 100% Българска компания

Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?Ние сме Милки Груп био ЕАД, 100% Българска компания, лидер в производството и доставките на млечни и месн Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?Ние сме Милки Груп био ЕАД, 100% Българска компания, лидер в производството и доставките на млечни и месн 2020-08-27T14:32:40+03:00 Милки Груп био: 100% Българска компания

<p class="text-alignjustify"><strong>Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Ние сме Милки Груп био ЕАД, 100% Българска компания, лидер в производството и доставките на млечни и месни продукти от първокачествени суровини, от малки и големи ферми не само в България но и в ЕС. Участието ни в веригата на доставки от земделска продукция през ферми и производство ни дава възможност за пълен контрол и глобален поглед, по отношение на качество, цена, разнообразие, позициониране, палитра на хранителни продукти, включително ексклузивни за пазара артикули, нови технологии, пакетиране и интелигентна логистика в този бранш. Международните ни контакти и добрите търговски практити ни позволяват да ползваме опита и знанията на световни висококвалифицирани експерти, с богат опит и безупречна репутация в бранша, световни производители, специалисти, консултанти, анализатори, технолози и финансисти. Обменяме опит, разпознаваеми сме и се съревноваваме успешно с най-добрите в бранша, &nbsp;за да изградим безспорно конкурентно предимство, чрез най-доброто съотношение високо качество &ndash; добра цена. Вярваме, че това е най-добрата добавена стойност и задълително условие за клиентите на храни. Това бяха целите и приоритетите в изграждането и налагането на пазара на всички продукти със собствени марки: Саяна, Наборъ, Milki Dream, Favoritto.</p> <p class="text-alignjustify"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17690/files/image/sayana_2020_january5897-1.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify">При избора на технологии и рецепти за нашите запазени марки, залагаме на опита и знанията на млади но висококвалифицирани технолози, които носят със себе си модерен и новаторски дух и чийто стремеж е да произвеждаме и предлагаме иновативни продукти, с доказано качество, задоволяващи очакванията на клиентиете. Искаме да задоволим желанията и потребности на съвремената кухня с традиционни продукти, част от Българската трапеза.</p> <p><strong>Когато се впуснахте в това начинание &ndash; какво си мислехте?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Милки груп Био е пазарен лидер във вноса и дистрибуцията на млечни проукти на стветовно известни производители с наложени марки. През 2013 придобихме млекопреработвателно предприятие и се изправихме пред предизвикателството свързано с производството и налагането на пазара на Традиционни продукти родно&nbsp; производство. Естествено опита, организационната структураи &nbsp;установените и наложени процеси ни дадоха безценно предимство при стартирането на новата инициатива. За нас беше предизвикателство, но и сериозно изпитание &nbsp;да влезем &nbsp;в пряка конкуренция с установени и наложенио на пазара&nbsp; традиционни Български продукти и производители и да изградим и наложим успешни, разпознаваема и харесвани продукти.</p> <p class="text-alignjustify"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17690/files/image/_maa0848.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са целите, които сте си поставили в краткосрочен и дългосрочен план? Как се представяте след 10 години?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Целите ни са свързани с формиране на ясна идентичност и разпознаваемост на продуктите, постоянство в качеството, което ще доведе до устойчиво развитие през следващите 10 години. Бихме желали да удовлетворим най високите &nbsp;изскванията на клиентите, не само на национално ниво, но и да наложим традиционни Български продукти на външни пазари, на които в минали године Българските продукти са се ползвали с отлична репутация. С постоянството и идентичноста си искаме &nbsp;запазените ни марки да се превърнат в любими за всеки потребител.</p> <p class="text-alignjustify">Желанието ни всяка една от следващите 10 години е да добавяме нов, вкусен и предпочитан продукт, който да присъства ежедневното в меню на лоялните ни клиенти и да им носи удоволствие.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кога Ви е било най-трудно?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Ежедневно се сблъскваме с трудности, но ежеминутно се стремим да ги преодоляваме. Работим в посока да изградим вкусни, модерни, привлекателни продукти за всяка от марките ни, да внесем различност в категорията, да докажем на хората, че храната може и трябва да е източник на удоволствие. Предисвикателствата и трудостите са час от работата на всеки производител и разпространител на храни - кратки срокове на годност, планиране, доставки в температурен режим, процеси на бавно зреене на продукта, блокирани средтва, специализиран транспорт, необходимост от налагане на нови продукти, спазване на безукорна проследяемост са само част от ежедневните предиствикателства.</p> <p class="text-alignjustify">Най трудното винаги е да запазиш постоянство в жив продукт и да наложиш нещо ново в морето от атрактивни предложения.</p> <p class="text-alignjustify"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17690/files/image/img_9249.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Какво Ви мотивира да продължавате напред?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Основен мотиватор за нашите усилия са нашите доволни клиенти - от най &ndash; малките, почитателите на прясно мляко, до лоялните клиенти на киселите млека &ndash; пенсионерите. Верните потребители на нашите брандове, са нашият най- могъщ мотиватор, взискателни към продуктите, които консумират и към тяхното качество, хора, които възприемат храненето като източник на удоволствие и повод да съберат семейство и приятели около масата и да изпитат истинско удоволствие.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са трудностите и предизвикателствата, с които се сблъскахте заради COVID-19?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Създалата се пандемична ситуация се превърна в сериозно изпитание за всеки служител на Милки Био, но още в началото взехме решение да си докажем, че сме смел и добре работещ екип, който умее да се справя с различни предизвикателства. По пътя през това изпитание положихме всички необходими грижи осигуряващи сигурноста на хората ни, не подведохме нашите клиенти, изпълнявайки всички доставки, в условията на увеличени мерки за хигиена и дезинфекция и контролирана изолация между производствените цехове и складовите помещения и нашите партньори. Без нито час прекъсване, в условия на изключителна хигиена, изплнихме основният си дълг да произвеждаме и предоставяме любимите продукти на клиентите. Направихме си анализ и подобрихме много от работните процеси.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са Вашите основни предимства?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Предимствата на собствените ни брандове Саяна, Наборъ, Milki Dream, Favoritto, са високото качество, богато продуктово портфолио и атрактивни цени, което провокира крайният клиент, за които храненето е удоволствие, празник за сетивата, да направи разумен избор на продукт и да се наслаждава на вкусната храна, с ясното съзнание че консумира изключително задравословна и качествена храна.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Разкажете ни за Вашите любими продукти?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Всяко нещо, приготвено с любов е вкусно, затова ние произвеждаме нашите продукти с грижа и внимание, за да добавят още вкус към всяка хапка. Мотото на продуктите родно производство Саяна е &bdquo;Да ти е вкусно!&ldquo;. Саяна носи със себе си традиционният вкус на &nbsp;продуктите по Български Държавен Стандарт &nbsp;(БДС), но портфолиото съдържа и отличителни продукти, авторски решения &nbsp;на нашите технолози.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Как Ви се отрази Постановление 70 на МС?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Вследствие на тазгодишната криза в световен мащаб, търсенето на родно производство се увеличи. Търговските обекти вече предлагат по-голям асортимент, изработен от регионални производители, което връща клиентите на търговските обекти за храни към традициите на българската кухня. Налагането на всички продукти от линията Саяна БДС се превърна в основен наш&nbsp; приоритет, целящ да удовлетвори тази нова насока в търсенето.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Кои са добрите практики, които следвате?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Както производител на храни носим отговорност за безопасността и качество на храната, която произвеждаме, а като работодател сме длъжни да осигурим безопасността условия на труд на екипа на Милки Груп Био. В хода на дейността ни, всички тези практики позволяват да не се застрашава безопасността на произвеждания, продавания или транспортиран хранителен продукт, както и безопасността на служителите ни. По тази причина, постоянно се стремим да се усъвършенстваме. Започнахме с&nbsp;Добрите Практики&nbsp;(Добри Хигиенни Практики; Добри Производствени Практики; Добри Складови Практики;&nbsp; Добри Търговски Практики; Добри Транспортни Практики;) защото те са с голямо приложение и от особенно значение в различни области във всички части на света. Стартирахме програми за оптимизиране и внедряване на процеси, и сега разполагаме със система за самоконтрол, процеси за съхранение на храни, сертифицирани сме и подлежим на верификация и мониторинг за внедрените НАССР; ISO 9000; ISO 22000; FSSC 22000, &nbsp;сертификат IFS Food Milky Group; сертификат за производство и търговия с Био продукти, сертификат за Халал, внедрихме автоматизирана складова система за управление на поръчки и склад, защитихме и се сертифицирахме като Икономически оператор, лицензиран превозвач сме, със собствен специализиран автопарк.</p> <p class="text-alignjustify"><strong>Един от Вашите партньори през годините е хранителна верига T MARKET. Как се работи с тях? Разбират ли Вашите нужди?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Един от основните ни партньори през годините е хранителна верига T MARKET. През изминалите години съвместна работа с T MARKET успяхме да се докажем един на друг и изградихме стратегическо партньорство. Уверихме се, че сме съмишленици, че растем заедно и гледаме в една посока. Усъвършенствахме комуникацията помежду си, постигнахме синхрон в обмен на идеи и данни. Колаборацията помежду ни става все по-интензивна, и въпреки, че всяка от двете компании има свои цели, възгледте и намеренията в посока удовлетворяване нуждите на клиентите са общи. Все повече обединяваме знанието, опита и уменията на екипите на Милки Груп Био ЕАД и T MARKET, всяка от двете компании се стреми да допринесе с най-доброто, на което е способна, така че резултатът от сътрудничеството да бъде по-добър за клиентите от резултата постигнат през изминалите съвместни години.</p> <p class="text-alignjustify"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/17690/files/image/domashno-sirene.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify"><strong>Какво да очакваме от Вас в най-бизко бъдеще?</strong></p> <p class="text-alignjustify">Ще продължим да обследваме повишаващите се изисквания от страна на клиентите и като част от здравословното хранене обмисляме налагането на нови пробииотични и БИО продукти. Предизвикателствата на съвременната кулинария са по вкуса на мнозина &ndash; изискват се време, умения, посветеност, средства, процесът е трудоемък.</p> <p class="text-alignjustify">За да бъде нещо вкусно, не е нужно да е сложно. За да бъде нещо вкусно не е нужно да е претенциозно. Можем да се наслаждаваме на фантастична храна без излишна кулинарна фантастика. Можем да намираме удоволствие в простите неща, поднесени с вкус. От нашите клиенти се учим и като жест към всички тях пазим през годините тайната и завета на изконните български млечни продукти, които да предадем на поколенията.</p> <p class="text-alignjustify">За всички вас създадохме нашите-Ваши пространства, в които споделяме идеите и опита си в кулинарията, за Да ви е вкусно!</p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://www.youtube.com/channel/UCSQ6XRxGwXK758JY9tmq7zg">https://www.youtube.com/channel/UCSQ6XRxGwXK758JY9tmq7zg</a></p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://bg-bg.facebook.com/pages/category/Food---Beverage/%D0%A1%D0%B0%D1%8F%D0%BD%D0%B0-1087445804630663/">https://bg-bg.facebook.com/pages/category/Food---Beverage/%D0%A1%D0%B0%D1%8F%D0%BD%D0%B0-1087445804630663/</a></p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://www.instagram.com/sayana.milkproducts/?hl=en">https://www.instagram.com/sayana.milkproducts/?hl=en</a></p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p> <p class="text-alignjustify">&nbsp;</p>

Сравнение на продукти