Плодове и зеленчуци

Плодове и зеленчуци

В нашите магазини ще откриете богато разнообразие от плодове и зеленчуци. Сезонни или екзотични, те трябва да бъдат неразделна част от Вашето меню.

Ние от T MARKET следим стриктно до Вас да достигат само най-качествените стоки. Работим само с проверени производители, които застават с гордост зад своята продукция.

Не е тайна, че всички плодове и зеленчуци са хранителни суперсили.

Това, което консумираме, има пряк ефект и върху психичното ни здраве. Според различни изследвания, хората, които ядат повече плодове и зеленчуци, имат по-малък риск от развитие на депресивни състояния.

Плодовете и зеленчуците са съществена част от здравословното хранене, защото с тях си набавяме голяма част от необходимите витамини, минерали и други хранителни вещества. Трябва да ги консумираме поне два-три пъти дневно. Ако не изпълняваме това условие, е доста вероятно да имаме дефицит на витамини и минерали, без които организмът не може да функционира на пълни обороти. Освен това плодовете и зеленчуците са много богати на фибри, които имат положителен ефект върху стомаха.

Витамини

Съществуват 13 витамина, които не могат да бъдат създадени от човешкия организъм, а трябва да си ги доставяме чрез храната. Те са отговорни, както за обменните процеси, така и за здравата имунна система.

Витамин А - броколи, моркови, зеле, диня, портокали, къпини

Изключително важни за растежа и доброто зрение.

Витамините от група Б - боб, леща, броколи, зеле, ягоди, банани.

Допринасят за правилното функциониране на нервната и мускулната система.

Витамин С - ягодите

Предпазва тъканите и клетките от увреждане и спомага за по-добро усвояване на желязо.

Сравнение на продукти