GREEN TO GO: Гордеем се с всеки наш продукт

Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?

Фермата ни – GREEN TO GO се намира в с. Черньово, общ. Ихтиман и е специализирана в отглеждането на листни зеленчуци, бейби листа от спанак, рукола, различни видове салата и свежи подправки.

Когато се впуснахте в това начинание – какво си мислехте?

Създадохме ферма Green To Go през 2013 г., като започнахме с 30 дка. открити площи, ентусиазъм в сърцата и много планове и идеи. Оттогава насетне, стъпка по стъпка, с труд, постоянство и вяра, развиваме, разширяваме и модернизираме стопанството си, за да можем с радост и гордост да споделяме своите продукти с повече хора. Никога не сме очаквали да бъде лесно, но трябва да признаем че не липсваха изненади.

Кои са целите, които сте си поставили в краткосрочен и дългосрочен план? Как се представяте след 10 години?

Наша цел е да продължим да модернизираме фермата и пакетажния си цех, така че да предлагаме все по – добър продукт и да бъдем все по-желан и ценен работотодател в нашия регион.

Кога Ви е било най-трудно?

Най-трудно беше в самото начало, когато ние самите се учехме как да отглеждаме зеленчуци. Трудно беше защото в голяма степен сами търсехме информация и се самообучавахме, а и разполагахме само с един малък трактор собствените си ръце. Все още е трудно ако се случи така че някой член на екипа ни си тръгне. Това се случва много рядко, но все пак се случва. За съжаление трудно намираме хора, които да искат да се занимават със земеделие.

Какво Ви мотивира да продължавате напред?

Резултатът от нашия труд е видим и това ни мотивира. Когато видим наши продукти в пазарската количка на някой човек, или дори на екран в някое телевизионно кулинароно шоу, това за нас е стимул и гордост, че хората избират именно нашия продукт. Ние уважаваме земята и водите, с които напояваме, грижим се за всяко семе, което полагаме в почвата и се стремим към максимално чист цикъл на производство. За нас водеща цел е да създаваме качествен и здравословен листен зеленчук, който без притеснение да споделяме със семейството и с приятелите си. Вярваме, че за разумния потребител, няколко  листа с дупчици или петънца в пакета ни, са по-добрия знак, в сравнение със съмнителна безупречност.

 

Кои са трудностите и предизвикателствата, с които се сблъскахте заради COVID-19?

За нас тези събития съвпаднаха с подготовката на новия активен продизводствен сезон. Нямаше как да спрем работа, защото това би означавало да забавим производството си с месеци. Въпреки извънредната ситуация, продължихме работа, но в намален състав и с намален капацитет. С гордост заявяваме, че не освободихме нито един служител и запазихме пълните възнаграждения на всички от екипа ни. Въпреки загубите, които бяха неминуеми, ние вярваме, че в такива моменти най-важнна остава човещината и се постарахме да я съхраним в екипа си. Удължихме платения отпуск на най-възрастните си служители и  въведохме серия противоепидемични мерки, за всички останали, които останаха на работа в пакетажния ни цех и в полската ни прозвидствена база. 

Надяваме се тази извънредна ситуация да остане в миналото!

Кои са Вашите основни предимства?

Подбираме всичко, което полагаме в земята си, от семето, през нужните грижи и... чакаме... колкото време е необходимо, до събирането на реколтата. Отглеждаме чиста продукция, която споделяме с гордост със всички, които избират нашите пакети на щанда.И тъй като знаем, че доверието е безценно, ние не смеем да го пропиляваме и периодично проследяваме продукцията си като извършваме анализи в лицензирани лаборатории, а резултатите сме готови да споделим, с всеки който иска да научи повече за свежите листа в опаковките ни. 

 

Разкажете ни за Вашите любими продукти?

Гордеем се с всеки наш продукт и знаем, че той ще донесе само здраве и свежест на трапезата на която се появи. Заслужава си да споменем последният ни нов продукт - опаковката от 200 гр  Бейби салати, които се предлагат и във верига магазини ТМаркет. Този продут се отличава с отличните си вкусови качества, лесен е за кулинарна обработка, тъй като листенцата салата са почистени и имат нужда само от изплакване с вода преди да бъдат подправени и консумирани с усмивка. Технологията на отглеждане е максимално щадяща и продуктът се отличава с изключителна чистота. Тези крехки малки листа могат да се превърнат в любима, зелена, здравословна гарнитура на всяка трапеза.

 

Как Ви се отрази Постановление 70 на МС?

Ние нямаме отражение в придажбите тъй като нашите продукти винаги са били добре ппознати и търсени от потребителите.

 

Кои са добрите практики, които следвате?

Ние се придържаме към добрите производствени практики въведени от БАБХ и ги допълваме с международното ноухау, които добиваме от нашите пратньорски ферми в Италия. Всяка година проследяваме чистотата на продукцията си, като провеждаме редица изследвания в лицензирани лаборатории. Подбираме само качествени семена и продукти за грижа за растенията. Пестим ценните за планетата ни водни ресурси, като прилагаме една от най-модерните системи за напояване и запазваме влагата където тя е необходима с помощтта на засенчващи мрежи.

 

Един от Вашите партньори през годините е хранителна верига T MARKET. Как се работи с тях? Разбират ли Вашите нужди?

T MARKET са наш коректен партньор от години и нашата надежда е че ще продължим да работим все така успешно заедно.

 

Какво да очакваме от Вас в най-близко бъдеще?

Да продължаваме да се развиваме и да предлагаме висококачествени листни зеленчуци.

 

Верига супермаркети T МАРКЕТ


Т МАРКЕТ
е доверен партньор за практично пазаруване на своите клиенти в 40 малки и големи градове в цяла България. Във всички наши 85 магазина, разположени на 400-800 кв. м. търговска площ, може да намерите разнообразие от пресни и свежи хранителни продукти, както и голям асортимент от домакински стоки. Към момента за 
Максима България работят над 1600 души в цялата страна. 

Сравнение на продукти