Ние сме Пастир и правим истинско българско сирене и кашкавал

Разкажете ни кои сте Вие и с какво се занимавате?

Ние сме Пастир и правим истинско българско сирене и кашкавал. Занимаваме се с млечни продукти от 1992, като основно сме предлагали нашите продукти извън България. През последните 28 години сме изнасяли висококачествени сирена и кашкавали за Австралия, САЩ, Канада и Европа, а от скоро се опитваме да приложим натрупания опит като предлагаме нашите продукти и на родния пазар. Разбира се, отново на същото високо ниво на качество и автентичен вкус.

Когато се впуснахте в това начинание – какво си мислехте?

Вярваме, че когато правиш нещата както трябва и си постоянен в качеството и начина ти на работа, шансът за успех е много по-голям. Също така, знаехме че има голямо удовлетворение в това да правиш нещо смислено и качествено, което да радва хората.

Кои са целите, които сте си поставили в краткосрочен и дългосрочен план? Как се представяте след 10 години?

Целта ни е да продължаваме да се развиваме и да правим всичко според нашата философия за нещата. След 10 години целта ни е, когато се обърнем назад да сме доволни, че не сме направили компромис с качеството на продуктите ни.

Кога Ви е било най-трудно?

Винаги е трудно. Особено когато се занимаваш с производство. Но сме свикнали и гледаме да не се оплакваме.

Какво Ви мотивира да продължавате напред?

Добрите продукти и доволните клиенти.

Кои са трудностите и предизвикателствата, с които се сблъскахте заради COVID-19?

Несигурността е голямо предизвикателство. Но все пак се радваме, че се занимаваме с храна, което е нещо основно за всеки дори по време на криза.

Кои са Вашите основни предимства?

Основното ни предимство е грижата и култа към качеството във всичко, което правим.

Разкажете ни за Вашите любими продукти?

Най-много се радваме на козето и овчето ни сирене, защото това са продукти които имат много характер и са по-специални от масовия продукт – краве сирене. На времето в България се е ядяло основно овче сирене. Доволни сме, че сме производител, който може да предложи пълна гама продукти от краве, овче и козе мляко. Като всички продукти са направени от българско свежо мляко и зреят поне 60 дни.

Как Ви се отрази Постановление 70 на МС?

Трудно ни е да определим ефекта на този етап.

Кои са добрите практики, които следвате?

Основната добра практика е, че работим с истинско българско мляко и не влагаме никакви палмови мазнини или сухи млека. В производството имаме интернационални сертификати за качество като IFS и BRC.

Един от Вашите партньори през годините е хранителна верига T MARKET. Как се работи с тях? Разбират ли Вашите нужди?

T MARKET е добър партньор, който определено има много опит и иска да се развива. Ще се радваме да въврвим напред заедно все по-добре.

Какво да очакваме от Вас в най-близко бъдеще?

           От нас можете да очаквате да продължим да правим истинско сирене с много грижа и стъпка по стъпка все повече хора да опитват продуктите ни и надяваме се да станат почитатели на Пастир.

 

Верига супермаркети T МАРКЕТ


Т МАРКЕТ
е доверен партньор за практично пазаруване на своите клиенти в 40 малки и големи градове в цяла България. Във всички наши 85 магазина, разположени на 400-800 кв. м. търговска площ, може да намерите разнообразие от пресни и свежи хранителни продукти, както и голям асортимент от домакински стоки. Към момента за 
Максима България работят над 1600 души в цялата страна. 

Сравнение на продукти