Ябълков Кръмбъл

Начин на приготвяне

Сложете всички съставки за тестото в купа и леко разбъркайте с миксер. След това довършете тестото на ръка, докато стане гладко. Оставете го за 1 час в хладилника.

Запържете нарязаните ябълки с 30 гр. захар, 20 гр. масло и канела. Задушете, докато се карамелизира и след това ги поставете в съд за печене. Отгоре начупете масленото тесто на едри парчета и го запечете на 170 градуса за 20 минути.

Поръсете с пудра захар.

Добър апетит!

Продукти

  • зелени ябълки 3 бр.
  • канела 5 гр. 
  • масло 20 гр.
  • захар 30 гр.

За тестото:

  • брашно 300 гр.
  • масло 200 гр.
  • захар 100 гр.
  • яйце 1 бр.
  • тонка боб 1 зърно
Сравнение на продукти